pondělí 25. října 2010

Kutná hora

18. září 2007 v 12:31 | kriza |


Alébrž se konal další ročník Ortenovy Kutné Hory, tak jsme se tam s Bžochi a Ájou musely vydat. Zvládly jsme i místní MHD, kterážto je lehce turisticky nepříjemná, jelikož nikde není mapa zastávek...nakonec jsme naštěstí vybraly jednu poblíž ;-) Bžochi ještě cestou vysomrovala od jedné chudé babičky pytel ořechů a bylo.
Jako první na programu byla noční procházka s panem Procházkou, při které jsme zkontrolovaly snad všechny kostely, co jich ve městě mají. Poté následoval nocleh v aule Ortenova gymnázia (všichni zaplakali, když viděli, jak hezká taky může škola být, a ne jak ta naše...).
Druhý den jsme se věnovaly turistické činnosti a navštívily jsme Velechrám sv. Barbory, Museum alchymie a došly jsme až do Sedlce podívat se na Kostnici. Zmoženy tou túrou jsme zakotvily v místní Dobré čajovně a hrály jsme žertovné stolní hry. Tam jistě zajdeme i příští rok...následovala potyčka s bramborovým dědkem, který byl hysterický a myslel si, že jsme nějaká individua, nebo co.Večer jsme pak navštívily autorské čtení v místní knihovně, abychom trochu nasály mladou poesii, a povím vám, vážně to stálo za to, kam se moje básnické střevo hrabe...
Potom už se šlo do hajan, s Ájou jsme se uspaly pohledem na rybičky v akváriích a Bžochi byla náměsíčná a ze spaní mlela blbosti :-) Ráno jsme vyrazily na nádraží, ale jsem měla příliš oříznutou mapu, takže jsme včas neuhly a došly jsme až do Poličan, ale byla to hezká vycházka a stihly jsme i správný vlak, takže všechno dobře dopadlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat