pondělí 13. ledna 2014

Deník cvičence - Aerojóga 1

Za aerojógou jsem se vypravila do Sportcentra Chodov. Zájemkyně patrně potěší, že sportoviště je JEN PRO ŽENY, a lekce se dají rezervovat elektronicky, pokud se přihlásíte přes e-mail. Při vstupu pak stačí na recepci uvést jméno a vybraný kurs, dále budete uvedeni.
Aerojógu jsem si vybrala proto, že sestra říkala, že je to divný. A i reklamní fotografie to naznačovaly.
 
Podobné dojmy měla i ostatní děvčata, co před hodinou nervózně postávala před vstupem.
Lektorka Renata nás přivítala v příjemně potemnělém sále, kde rozsvítila jen několik svíček a taky zapálila smradityčinku. Naštěstí sál je poměrně velký a vůně není příliš vlezlá.
Děvčata si sedají do závěsných sítí, které visí od stropu. Mně se příliš nedaří, přecejen je to trochu vysoko a možnost, že bych se zhoupla a s výkřikem se rozplácla na zemi už není tak lákavá, jako před deseti lety.
Se začátkem hodiny ale zjišťuji, že síť je zavěšená na háčcích a její výška se dá dle libosti regulovat, takže problém není v mém pozadí, ale ve výšce sítě. Uf.
A výška sítě je taky středobodem celého cvičení. V každé poloze uděláme jeden dva cviky a potom už je čas znovu vše přemotat a převěsit. K tomu nám lektorka pouští mantry a vypráví "jogínské duchovní učení" - ano, jsem si vědoma toho, že jógu jsme šlohli mnichům daleko na východě a patří mezi cvičení řady "body and mind", ale myslím, že když si chce člověk vyčistit hlavu (popř. duši)  A CHCE U TOHO CVIČIT, zvládne to sám, aniž by mu někdo vyprávěl o kartáči.
Na závěr dostaneme každá na ruku kapku vonného oleje pro relaxaci a aromaterapii při závěrečné meditaci a také kartu s tajným poselstvím. Olej je myslím rozmarýnový, takže mi voní a karta mě neuráží, koho nezajímá, číst si ji nemusí...

Výsledné hodnocení:
web: +rezervace online
         +poměrně přehledný, kvalitní fotografie

zážitek: + uklidňující atmosféra (ve večerních hodinách)
              +nápady, co by se dalo dělat se "sítí" na aerojógu:

 
      +nový, zajímavý druh pohybu, balanční cviky
      - neustálé přemotávání
      - málo "body" a moc "mind"
      - člověk co nikdy necvičil nemusí uhlídat držení těla a zablokuje si záda

vliv na tělo: posílení hlubokého svalstva okolo páteře (vliv visu vzhůru nohama zatím nemohu nijak komentovat)

Žádné komentáře:

Okomentovat